Episcopia Huşilor, prin „Asociaţia Filantropia Ortodoxă” Huşi, continuă acţiunile sociale în sprijinul persoanelor celor mai vulnerabile în această perioadă de epidemie cu noul coronavirus.

Astfel, prin intermediul centrelor sociale de la Huşi, Bârlad, Boţeşti, Ghermăneşti şi Fălciu, în colaborare cu primăriile locale, sunt sprijinite, cu respectarea tuturor măsurilor de igienă şi protecţie stabilite de autorităţi, persoanele care nu se pot deplasa în vederea aprovizionării cu alimente sau medicamente.

Fiecare primeşte constant, la domiciliu, alimente neperisabile, hrană caldă şi produse de igienă, precum şi medicamente.

Datorită faptului că în mediul rural sunt numeroase persoane lipsite de orice sprijin, angajaţii şi voluntarii Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi au distribuit alimente şi produse de igienă şi în comunităţile din Novaci, Duda, Râşeşti şi Bogdăniţa. Acţiunile vor continua şi în alte parohii din mediul rural.

Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huşi funcţionează cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, iar aşezămintele ei sociale, de la Huşi, Bârlad, Boţeşti, Ghermăneşti şi Fălciu se află în parteneriat cu primăriile Huşi, Bârlad, Boţeşti, Drânceni şi Fălciu.