Huși, 2 mai 2023                                                                              Anunț de lansare proiect – „Serviciu mobil de acordarea a hranei – Masa pe roți” – finanțat de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale în cadrul Programului de interes național pentru dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoanele vârstnice

 

„Serviciu mobil de acordarea a hranei- Masa pe roți”- înființat în cadrul Programului de interes național pentru dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoane vârstnice, prin Hotărârea Guvernului nr. 435/2022.

„Serviciu mobil de acordarea a hranei- Masa pe roți” vine în sprijinul persoanelor vârstnice din comuna Boțești, prin oferirea unei mese calde, de luni până vineri, în zilele lucrătoare. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, echipa Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, coordonată de Părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi – Președintele Asociației, aduce în comunitățile vasluiene un sprijin pentru persoanele vârstnice aflate în dificultate.

Îmbătrânirea este un proces fiziologic normal, iar factori precum moștenirea genetică, alimentația adecvată, activitatea fizică și starea psihică bună, pot avea efecte benefice asupra vârstnicului.

Importanța alimentației sănătoase este valabilă la toate vârstele deoarece oferă energia necesară desfășurării acti­vi­tăților zilnice. O persoană în vârstă care se hrănește corespunzător, are mai multe șanse să își mențină sănătatea și să rămână în formă. La vârstnici, alimentația corectă este influențată de mai mulți factori: de mediu, sociali, economici sau individuali.

Astfel, Asociația Filantropia Ortodoxă Huși, prin „Serviciu mobil de acordarea a hranei- Masa pe roți” va oferi în comuna Boțești servicii gratuite de oferire a hranei de luni până vineri, activități de informare, evaluare, monitorizare și consiliere socială, transportul mesei calde la punctele stabilite sau la domiciliul beneficiarului;

Acest serviciu va putea fi accesat începând cu data de 03.05.2023, având o capacitate de 40 de locuri.

Criteriile de eligibilitate pentru a accesa acest serviciu sunt:

Persoană vârstnică, de pe raza comunei Boțești, jud. Vaslui cu vârsta si / sau peste 65 de ani, care nu a beneficiat de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, in baza prevederilor Ordonanței de urgenta a Guvernului nr. 115/ 2020 din comuna Boțești și îndeplinește cel puțin unul din următoarele puncte conform Legii nr.17/2000,  art.3:

  • nu are familie sau nu se află în întreținerea unei sau unor persoane obligate la aceasta, potrivit dispozițiilor legale în vigoare;
  • nu are locuință și nici posibilitatea de a-și asigura condițiile de locuit pe baza resurselor proprii;
  • nu realizeză venituri proprii sau acestea nu îi sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare;
  • nu se poate gospodări singur/ă sau necesită îngrijire specializată;
  • se află în imposibilitatea de a-și asigura nevoile socio-medicale, datorită bolii ori stării fizice sau psihice.
  • este persoană vârstnică de pe raza comunei Boțești, județul Vaslui (în funcție de cereri și autosesizări) care nu are suficiente resurse materiale și financiare pentru a-și putea continua viața de zi cu zi la un standard minim acceptat.

 

Activitatea socială trebuie să aibă o continuitate. Nu îi ajutăm pe cei aflați în nevoie doar de Crăciun și de Paști. Aceste servicii sunt și o formă de a identifica situațiile delicate în care se află astfel de persoane, ca pe parcursul anului să le putem acorda sprijinul necesar”, menționa, Părintele Episcop Ignatie al Hușilor.

Persoană de contact:

Coman Monica,

Tel.: 0769248188,

Site: https://filantropiahusi.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100093834420135&sk=about

e-mail: asezamantulsf.steliangugeti02@yahoo.com 

 

 2,504 total views,  5 views today