Campania „Împreună ajutăm spitalele din Vaslui”, derulată de Episcopia Hușilor și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși își arată roadele.

În după amiaza zilei de joi, 09 aprilie 2020, Părintele Episcop Ignatie, însoțit de părintele consilier economic și social misionar Vladimir Beregoi, a vizitat Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad, oferind mai multe echipamente de protecție medicală (800 de măști de protecție, 600 de perechi mănuși, cizme albe de cauciuc și saltele antiescare). De asemenea, au fost donate 1000 de măști și 172 de viziere Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși.

Ierarhul Hușilor a binecuvântat personalul medical și i-a încurajat pe cei care sunt permanent la dispoziția celor aflați în suferință.

„Să îi avem în dragostea inimii noastre pe medicii, rezidenţii, asistenţii medicali, care lucrează în condiţii de presiune, surmenaj, oboseală psihică şi mai ales cu resurse materiale specifice (aparatură medicală, ustensile medicale, echipament, medicamente) sensibil diminuate. Efortul lor, fără nicio rezervă,  merită, cu asupra de măsură, rugăciunea, recunoştinţa şi mulţumirea noastră. Ei săvârşesc, prin priceperea, experienţa şi dăruirea lor, cea mai autentică liturghie pe altarul suferinţelor, ezitărilor, bolii şi nesiguranţei aproapelui nostru.

Doamne, ai grijă de cei bolnavi, de cei sănătoşi, de bătrâni, de tineri, de copii şi de îngerii sănătăţii noastre, care sunt medicii şi asistenţii medicali.” Părintele Episcop Ignatie al Hușilor