Project Description

Seara zilei de marți, 18 decembrie 2018, va rămâne de neuitat pentru cei peste 1400 de copii, proveniți din parohiile rurale ale Eparhiei, și voluntarii care au participat la evenimentul dedicat lor de Episcopia Hușilor prin Asociația „Filantropia Ortodoxă Huși”. Copiii au primit fulare în culorile tricolorului, au cântat colinde și cântece patriotice dedicate Anului Centenar, au asistat la un minunat foc de artificii și l-au primit pe Moș Crăciun, care a venit cu daruri bogate pentru toți cei prezenți.

Evenimentul, organizat cu binecuvântarea Părintelui Episcop Ignatie al Hușilor, a început la ora 16.00, în curtea Catedralei Episcopale din Huși. După intonarea imnului național de către preoți, Ierarhul Hușilor a adresat un cuvânt de bun venit tuturor, mulțumind în același timp pentru că au răspuns invitației adresate:

„Mă bucur foarte mult că această curte este plină de nevinovăție, având în vedere sufletele tuturor copilașilor care, îndrumați de preoții lor, au răspuns invitației noastre de a petrece aici o seară frumoasă, de har și de multă bucurie. Sărbătoarea Crăciunului este întotdeauna asociată cu nevinovăția, pentru că se naște însăși nevinovăția! Și este o sărbătoare prin excelență a copiilor. (…) Acest lucru am vrut să îl facem și noi: să-i bucurăm pe cei mici, și să o simtă și ei, în sufletele lor, mult mai curate și luminoase, care știu să se bucure mult mai mult decât noi, să fie părtași la tot ceea ce ne oferă Hristos prin această sărbătoare. (…) Ne vom încălzi în această seară prin colinde și cântece, precum și prin toate surprizele pregătite pentru voi!”

De asemenea, Părintele Episcop Ignatie a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestei manifestări, în special părintelui consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, sponsorilor, voluntarilor și reprezentanților autorităților județene și locale.

A luat cuvântul și domnul Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, care a felicitat pe organizatori și a mulțumit tuturor pentru implicare.

A urmat un recital de colinde susținut de corurile de copii și de părintele Sebastian Zăhan de la Câmpia Turzii, care a reușit să îi introducă pe toți în atmosfera de sărbătoare.

Voluntarii au împărțit, pe perioada desfășurării evenimentului, tuturor celor prezenți, ceai cald și colăcei.

În acest timp, și-a făcut apariția și Moș Crăciun, alături de un camion încărcat cu daruri pentru cei mici.

Seara a fost încununată de un foc de artificii, special pregătit pentru cei mici. Curtea Catedralei a fost luminată mult timp de culorile strălucitoare ale artificiilor, expresie a bucuriei copiilor și a recunoștinței lor.

Pentru a rămâne mărturie, peste timp, a cinstirii Anului Centenar, Părintele Episcop Ignatie a plantat, alături de cei prezenți, un brăduț în apropierea statuii Sfântului Ștefan cel Mare. El va fi semn, an de an, al darului Episcopiei pentru copii, la Centenar.

Cuvintele și chiar imaginile nu pot exprima cu adevărat bucuria resimțită de copiii prezenți, bucurie devenită molipsitoare și pentru cei mari.

Mulțumim sponsorilor din  Germania, Timișoara, Cluj, Vaslui, Bârlad și Huși pentru tot ajutorul acordat.

 2,640 total views,  4 views today